Leküzdhető-e a fájdalom a gyász szakaszaiban?

Te is küzdesz azzal, hogy nem tudod merre indulj, mit csinálj, hogyan kezdj bele vagy folytasd a veszteséged feldolgozását?
Valószínűleg téged is foglalkoztat ez a kérdés, mert a legtöbb esetben az elindulás a legnehezebb.
Azt már biztosan ismered a gyász különböző szakaszaiban, hogy egy lépést előre mész, majd kettőt hátra és így szinte semerre sem haladsz, létrejön az egy helyben topogás szindrómája, amit nagyon sokáig csinálunk a veszteségünkben, a gyász különböző szakaszaiban.
Ez előbb-utóbb hanyatláshoz vezet, mert egyre lejjebb fogod adni az elvárásaidat az élettel szemben. Az előrefelé lépés egyre kisebb, alig észrevehető lesz, viszont hátrafelé nagy léptekkel fogsz haladni.
Biztos ismerős, hogy a fájdalom nem múlik, inkább úgy érzed ez az egész élet csak egyre nehezebb és nehezebb lesz.
Nagy kockázat van abban a biztonsági játékban, ha ragaszkodsz a maradjon minden így állapotodhoz, ha nem akarsz változtatni, mert akkor mész a teljes bizonytalanság felé, mert nincs kontrollod az életed felett, a gyász különböző szakaszaiban a napjaid fájdalomban telnek.
Ezen a héten egy olyan módszert fogok megmutatni neked, amivel végre el fogsz tudni indulni te is, hogy legyen egy ismét szerethető életed, megfogod érteni, hogy mi kell hozzá, mire van szükséged, mit nem csináltál eddig jól a gyász egyes szakaszaiban.
Én is alkalmaztam ezt a módszert, drámai változást hozott létre az életemben. A nagyszerű ebben az, hogy újra és újra előveszem, ha az élet bármely területén elakadok.
Veszteségünkben, a gyász szakaszaiban és az új élet építése és annak fenntartása, folyamatos megújítása kapcsán sokszor van szükség nagyobb változtatásokra és azokhoz módszerekre, hogy meg tudjuk a változtatásokat tenni.
Érzed, hogy milyen egy helyzet ez?
Voltál már hasonlóban?
Belekezdtél valamibe csak azért, hogy elmondhasd, hogy foglalkozol vele, de nem tettél bele elegendő erőt, energiát. Inkább csak alibiből foglalkozol a veszteségeddel is, hogy elmondhasd, hogy igen voltam a helyzetemmel már itt, meg ott. Bár az átütő megoldást nem találtad meg, nem is igazán kerested. Mert nem hiszed el, hogy tudsz változtatni, így tényleg csak alibizünk itt a veszteségünk feldolgozása kapcsán, akármelyik szakaszában vagyunk is a gyásznak
Belekapunk valamibe, majd visszatérünk a megszokott ’langyos vízhez’, ahol nem vagy a komfortzónádon kívül, nem kell kockáztatnod, nem kell elindulnod semerre?
Egy komolyabb változtatást azért nem hozunk létre, nem fogunk abba bele, mert ott sok esetben már nem lehet alibizni. Akkor már komolyan veszed önmagadat, tiszteled a céljaidat és teszel is értük. Ez egy lassú folyamat, amíg önmagadat eljuttatod ebbe az állapotba, ahogyan átmész a gyász szakaszain.
Fáj ezt kimondani, de ez az igazság. Ha végre leteszed a voksodat a változtatás mellett, akkor elköteleződsz. Akkor már nem kapkodsz, akkor kijelölted az utadat és azon végigmész.
Az a módszer, amit ebben a podcastban mutatok meg nektek segített ebben nekem, hogy végre tényleg foglalkozzam a veszteségemmel és ne csak úgy ímmel-ámmal tegyem azt. Szinte alibizve, hogy bizonygassam magamnak, hogy próbálok haladni, ami valójában nem történt meg, de próbáltam elhitetni magammal, hogy igen. Alibiztem a gyász minden szakaszában. Így neveztem azt, ahogyan a veszteségemmel foglalkoztam, amíg végre el nem köteleződtem amellett, hogy felépítek egy ismét szerethető életet.
Az érzelmi izmaink a korábbi életünkben nem arra voltak edzve, mint, amit a társunk elvesztésekor ki kell bírnunk. A korábbi életünk, amit ott gyakoroltunk, amit ott tudtunk az nagyon kevésnek bizonyul, ha ebben az új életben boldogulni szeretnénk. Itt egy új edzésre és új izmok, érzelmi izmok kifejlesztésére van szükség.
Ha szeretnéd jobban megérteni és felfedezni mi ez a módszer, ami kapcsán te is el fogsz tudni végre indulni egy ismét szerethető élet irányába, függetlenül attól, hogy a gyász melyik szakaszában tartasz, akkor tarts velem .
Megérted majd mit kell tenned és azt is, hogy miért van szükséged egy jó programra és egy nagyon jó képzett edzőre, aki maga is végig járta már az utat. Aki már végigjárta előtted a gyász szakaszait, mert
csodálatos érzés az, ha végre elkezdesz bízni magadban és az életedben, technikákat kapsz a kezedbe hogyan haladj ezen az elképesztően új, komfortzónán kívüli világban.
Szeretnél te is haladni a gyászodnak abban a szakaszában, ahol jelenleg tartasz, akkor tarts velem. 
Nem szeretnél elakadni, beleragadni a gyászba, szeretnéd megtudni hol tartasz, a gyász melyik szakaszában vagy és mire van szükséged, akkor tarts velem a hat hónapos programomban. Kattints ide a részletekért : https://www.gyaszozvegyszulokent.hu/index.php?oldal=dolgozz_velem
gyász szakaszai

Hallgasd meg az egész epizódot:

gyász szakaszai

Leküzdhető-e a fájdalom a gyász szakaszaiban?

Teljes Epizód Szövege:


A